Den 6 juni firar Magiska Bröderna Sveriges nationaldag


Någon publik på plats är tyvärr inte möjlig. Inte heller kan vi genomföra något festtåg.

Stiftelsen Sveriges Nationaldag ansvarar också i år för det officiella nationaldagsfirandet. Med de prövningar som landet, tillsammans med en hel värld, går igenom kommer årets nationaldagsfirande att bli både speciellt och viktigt. Stiftelsen och dess ordförande, riksdagens talman Andreas Norlén, bedömer att firandet, som brukar hållas på Skansen, med deltagande av kungafamiljen, regeringen, riksdagen och utländska ambassadörer samt företrädare för myndigheter och organisationer samt allmänheten, behöver söka andra former i år.

Någon publik på plats är tyvärr inte möjlig. Inte heller kan vi genomföra något festtåg. Vi ser dock fram emot att även i år kunna åstadkomma ett värdigt nationaldagsfirande på Skansen som kan följas genom tv-sändningen (SVT1 och SVT Play) vad gäller ceremonierna med flagghissning, högtidstal, fanöverlämning, nationalsång och artistuppträdanden.

På så sätt kan vi alla tillsammans och nära uppmärksamma och fira vår nationaldag detta år, även om vi får hålla fysiskt avstånd till varandra. Vi ser fram emot att i sändningen kunna ha med kungaparet, statsministern och riksdagens talman. Högtidstalare i år kommer att vara statsminister Stefan Löfven.

I programmet, med programledarna Anne Lundberg och Tara Moshizi, kommer dessutom Arméns musikkår och artister från hela landet att medverka. Nationaldagen och sändningen avslutas traditionsenligt med tapto från Kungliga slottet med Arméns musikkår.

Vi kommer förhoppningsvis att kunna fira nationaldagen som tidigare nästa år och vi hoppas ni har möjlighet att delta då. Inbjudan kommer under våren 2021.
Följ gärna information om årets nationaldag på stiftelsens webbplats (nationaldagen.se). Med hopp om att vi alla får möjlighet att högtidlighålla nationaldagen på ett värdigt sätt i år!

Med vänlig hälsning
Stiftelsen Sveriges Nationaldag
Martin Brothén Generalsekreterare

Crillo, Robert & Stefan i Kungsträdgården redo för marsch till Skansen 2017

Den 6 juni 2017 firar Magiska Bröderna Sveriges nationaldag


Vi går i den stora flaggparaden från Kungsträdgården till Skansen.
Vi går med den egna föreningsfanan och med den Svenska fanan som vi fått av Stiftelsen Sveriges Nationaldag.

Jag Stefan Haglund, Crister "Crillo" Lindgren, Robert Söderblom och Mr Danneman gick förra  året 2018. I år hoppas vi att det blir fler som vill marknadsföra Magiska Bröderna och trolleriet.

Vill du gå med i tåget anmäl dig till stefan.haglund@1cru.se


Så här går det till. 
Skrolla ned på den här sidan och läs inbjudan från 
Stiftelsen Svenska flaggans dag.

Magiska Brödernas trupp 2018

Mr Dannyman & Stefan Haglund med egen fana och föreningsfana 2018. Det är enligt inbjudan påbjudet "Vardagsdräkt" vilket både Mr Dannyman och jag, Stefan Haglund, lever upp till.

Dannyman & Robert på podiet, avbytare Crillo vilar ut efter marschen, 2018

Historia - Svensk Magisk Cirkel tilldelades en fana år 1985.


Nästa år 2020 hoppas vi att SMC och Magiska Bröderna gemensamt skall gå i tåget till Skansen.

SMCs President Stefan Haglund, Johnny Lonn och Topper Martyn fick en fana på Skansen av Carl XVI Gustav. Året var 1985

Inbjudan från Stiftelsen Sveriges Nationaldag