Ordföranden har ordet...


Brynolf och Ljungs på SMC

Tisdagen den 1 oktober anordnade SMC (
Svensk Magisk Cirkel) ett seminarium med Brynolf och Ljung på restaurang Sally (Västerlånggatan 56). Brynolf och Ljung berättade och svarade på publikens frågor om hur de jobbade. Här ett fritt referat från kvällen.

Egna trolleriakter?

De började trolla på riktigt båda som tonåringar. De fick kontakt med varandra då Peter flyttade till Göteborg för att börja plugga arkitektur på Chalmers. De började umgås. Var med i styrelsen för Göteborgs magiska klubb.

Trolla tillsammans

Efter några år började de trolla tillsammans. Första gången var för drygt 10 år sedan på ett bröllop till en gemensam bekant. De gjorde då numret Silvertejpen, som de senare visade i Fool us med Penn & Teller. Det gav mersmak och de upptäckte tidigt att de blev bättre som trollare när de trollade tillsammans. Det resulterade i att de att de 2009 ställde upp i FISM i Bejing där de tog en silvermedalj i Komiskt trolleri. Sen kom Penn 6 Teller, Talang i både Sverige och England. Det blev många framträdande i svensk och internationell TV. Sen var vägen öppen för egna trollerishower som de reste runt med i Sverige. Nu gäller det Cirkeln. Den avslutar de i december. Sen kommer det att bli något nytt, men de vet inte vad. Att de kommer att trolla tillsammans är dock givet.

Hårt arbete från 9 till 5

De arbetar metodiskt. Varje dag i princip försöker de arbeta mellan nio och fyra på eftermiddagen. Vi har arbetat igenom en mängd trick med presentationer. Alla är inte färdiga. Allt lägger vi upp och dokumenterar. Sen är det mycket jobb med förberedelserna till showerna som kan vara 10 till 12 shower i månaden på olika platser i landet.

Att bygga trick och shower

De betonade att arbetet med att ta fram ett trick och i synnerhet en show inte var något linjärt arbete, där man t ex började med en plan för att gå mot en lösning. Det var ett hoppande där planen ändrades på grund av en del av lösningen. Det var en krokig väg. Vid ett tillfälle fick man 10.000 kr för ett jobb av SVT, men kostnaden för att ta fram akten slutade på 110.000 kr. De betonade att de i alla fall fick mycket reklam.

Hjälp av andra

Tidigt har de tagit hjälp av andra som är bättre än de på regi, scenografi. I Cirkeln är det t ex 17 personer som hjälper till plats varav 12 personer jobbar bakom scenen.

Vi som var där

Det var drygt 30 personer som var där. Lokalen var lite för liten. Maten var mycket bra till specialpris för medlemmarna.

Nästa medlemsmöte i Magiska Bröderna

Onsdagen den 6 november har vi workshop med Mr Danneman m fl på Bågen vid Medborgarplatsen. Sen årets höjdpunkt – Johnny Lonn Memorial söndagen den 24 november. Med bland andra Steen Pegani, Mr Dannyman, Harries och Jimmy Svärdhagen som dealers. Tim Star som föreläsare och åtta tävlande av hög kvalité. Det enda tråkiga är att vi endast har 15 platser kvar för ätande gäster. Först till kvarn gäller.

Crillo 2018-10-05


Tidigare inlägg

Hej alla medlemmar i Magiska Bröderna!
Hoppas allt är väl med dig. Vi i styrelsen har haft planeringsmöte inför hösten.
Vi planerar tre workshop. Den första den 3 september.
Sen 1 oktober och 6 november.
Årets höjdpunkt – Johnny Lonn Memorial - blir, som sagt, den 24 november på Norra Brunn.
Stefan Haglund har lagt ut programmet HÄR.

Programmet kommer successivt att konkretiseras. Redan nu kan vi utlova:
• Att Steen Pegani kommer som dealer.
• Flera tävlande av hög kvalité.
• Att vi tyvärr bara har plats för 80 ätande gäster.
• Att du kan anmäla dig nu på www.magi1941.se

Din adress Vi måste uppdatera vårt medlemsregister – något kan vara fel men också saknas. Därför ber jag dig att kontrollera och eventuellt korrigera våra uppgifter om dig, som framgår av bifogad excelfil från Crillo. Tacksam om du kan göra det med vändande post.
Är uppgifterna korrekta är jag förstås tacksam om du också kan bekräfta detta. GDPR Vår hantering av medlemsuppgifterna är i enlighet med GDPR – den nya dataskyddsförordningen. Vi har till och med vid kontakt med datainspektionen fått beröm av en jurist hur vi hanterar vårt medlemsregister. De datoriserade uppgifter vi har om dig är enbart de som finns i den bifogade excelfilen från Crillo.

Vill du att vi ska ta bort dem vänder du dig till

Johanna Adsjö         wmjoads@yahoo.com

Tumtippen
Ett stort nummer kommer innan midsommar.

Må gott
Hälsar styrelsen genom Crillo
Mail till Crillo crillo.cl@gmail.com

Flera Magiska Bröder som också är medlemmar i SMC bevistade Cirkelns månadsmöte

Charlie trollar med Crillo