Spader Kungs läkarspalt

Helmut tittar ut ur burken (Magikern Mac King)

Bäste medlem,

Styrelsen förstår att många känner sig ensamma och har det kämpigt i dessa coronatider.
Tyvärr kan inte ens styrelsen för Magiska Bröderna trolla bort viruset, men vi vill ändå försöka hjälpa våra medlemmar med medicinska hälsoråd.
Jag har därför idag den stora glädjen att meddela att vi har lyckats rekrytera en egen husläkare till Magiska Bröderna.

Efter idogt letande så fann vi i Sölvesborg en läkare som heter Spader Kung. Han kommer med jämna mellanrum att ge råd i olika medicinska frågor t. ex om coronapandemin, problem med lös mage, dålig andedräkt, impotensproblem, relationsproblem och andra aktuella frågor som en trollkarl brottas med.

Den här spännande nyheten har läckt ut till en del medlemmar så redan idag kommer Spader Kung att besvara en rykande aktuell fråga.

/Crillo


Bäste Spader Kung

Jag brukar varje kväll hänga i baren med en kortlek och jaga brudar men på grund av coronapandemin så fungerar det inte längre.
Jag känner mig därför djupt deprimerad. Jag följer noga all rapportering om sjukdomen covid-19 och nu senast hörde jag, från en högt uppsatt ämbetsman i stora landet i väster, att man kan behandla sjukdomen med injektioner av desinfektionsmedel. Nu har jag brist på handsprit men däremot har jag ett stort lager av rödvin i källare.

Min fråga är om det går lika bra att dricka rödvin istället för att injicera desinfektionsmedel?

/Stefan


Bäste Stefan,

Tack för din fråga. Jag förstår precis hur du menar (oss emellan så har jag samma problem).
Det här tillståndet kallas för coronadepression.
Jag har också hört om den spännande tanken att injicera desinfektionsmedel.
Nu ska man alltid göra djurförsök innan man testar en ny behandling på människor. Vi inköpte därför till mottagningen ett marsvin som vi döpte till Helmut Trump.

Vi injicerade inte desinfektionsmedel, utan lyckades med nappflaska mata Helmut med 1 dl desinfektionsmedel.
Helmut hostade till, såg ut som en citron, men efter ytterligare några minuter hade han normal hudfärg och mådde bra.

Vi åkte upp till Stockholm så att Helmut fick konfronteras med folkvimlet i Kungsträdgården. Vi satte oss på en uterestaurang som var nästan fullbokad. Bakom oss satt ett par gråhåriga äldre damer, sannolikt lite svagsynta. Helmut placerades mitt på kaffebordet. Efter en stund kom en av de äldre damerna fram och undrade var vi hade köpt den fina handväskan som stod på bordet. När hon kände på handväskan blev hon plötsligt varse om att handväskan rörde sig. Hon skrek som en stucken gris, svimmade och ramlade baklänges.

Tack vare att hon ramlade baklänges så höll hon det sociala avståndet mellan oss, vilket är viktigt i dessa tider. Nu var det dock meningen att Helmut skulle exponeras för coronavirus så tanterna var inga bra försökspersoner.
Men efter ett tag kom det fram yngre flickor och sedan många fler. Alla klappade Helmut som myste i vårsolen. Efter fikat i Stockholm åkte vi hem igen. Väl hemma så mådde Helmut bra. Han hostade inte och han hade ingen feber. Experimentet tycktes ha lyckats och vi på mottagningen började fundera på om det ändå inte var en bra behandling.
Men, tyvärr, efter två dagar dog Helmut tvärt. Vi försökte med återupplivning men han var stendöd. Jag vill därför bestämt avråda från att använda desinfektionsmedel.

Nu till din egentliga fråga Stefan om det fungerar med rödvin. Nej, Stefan, det fungerar inte för alkoholhalten är för låg i rödvin. Däremot har vi utvecklat en annan metod för att undvika coronasmitta.

Den går till på följande vis:
Inköp 21 flaskor 75 cl vodka.
Det fungerar även med gin men oftast har gin någon tillsats så jag tycker att vodka är en bättre hälsoprodukt. Drick upp en hel flaska vodka före klockan 11 varje dag. Upprepa behandlingen varje förmiddag i tre veckor.

Det florerar så många oseriösa tester och falska läkemedel i dessa dagar så vi ville kliniskt testa denna metod innan vi rekommenderade den för allmänheten.
Kliniska patientgruppen som valdes ut var styrelsen för Magiska Bröderna.
Vi har nyligen avslutat studien och jag kan med glädje berätta att ingen i styrelsen har lämnat lägenheten eller blivit smittad av coronavirus under perioden.

Nu var jag inte helt ärlig mot dig Stefan. Faktiskt var det så att en styrelsemedlem lyckades sparka hål på ytterdörren och rulla ned för trappan ut på gatan. Som tur var bodde han på våning ett. Väl ute på gatan vinglade han runt, skrek okvädesord och var allmänt otrevlig. Det här gjorde att andra fotgängare gick över på andra sidan gatan så han höll med råge det föreslagna sociala avståndet.

Av någon okänd anledning så blev han efter ett tag hotfull och började att banka på bilar. Det hela slutade med att polisens insatsstyrka ryckte ut och strax var Piketen på plats. Tur i oturen så var poliserna i full mundering, bar skottsäkra västar och heltäckande visir, så risken att han skulle smittas var minimal. Efter ett visst tumult så släpades han in igen i lägenheten. Han är också smittfri (han har dock inte svarat på telefon senaste dagarna).

Sammanfattningsvis vill jag därför varmt rekommendera denna metod för att undvika att bli smittad. Tänk bara på att hålla dig inomhus under hela behandlingsperioden. Jag hoppas att du Stefan är nöjd med mina råd, och du är varmt välkommen med nya frågor.

/Magiska Brödernas egen husläkare Spader Kung 

Polisens insatsstyrka ryckte ut