Spader Kungs läkarspalt

Bäste Spader Kung!


Jag har kanske gjort ett misstag, och nu är jag i desperat behov av ett råd från dig.
Förra veckan gjorde jag en så kallad Karl-Bertil Jonsson (du vet, Tage Danielsons saga om Karl-Bertil Jonssons julafton). Till skillnad mot julsagan så tog jag själv pengarna. Jag ska kort berätta vad som hände. Under våren har jag inte fått ett enda gig som trollkarl på grund av pandemin. Jag var i princip luspank. Förra veckan bad min svägerska Gunnel, som är gift med min bror Manfred, att jag skulle trolla på deras guldbröllopsfest. Jag åtog mig givetvis uppdraget men jag fick inte något betalt. Min svägerska är stenrik, kraftigt närsynt och bär alltid tjocka glasögon. På väg till festen gick jag förbi en tobaksaffär på Hornsgatan. Till min stora förvåning stod utanför affären en gammal tuggummiautomat som jag inte hade sett på många år. Jag stoppade in några mynt och lyckades att få ut tre tuggummin samt en ring med en liten glaspärla. I slutet av min trollerishow bad jag min svägerska och Manfred komma upp på scenen. Jag gjorde då trolleritricket med den borttrollade ringen. Jag tog av den dyrbara diamantringen från min svägerskas finger och Manfred höll i duken som innehöll en insydd enkel ring. Efter ett tag ryckte jag bort duken, och efter flera rutiner hittades ringen i en liten påse. Publiken jublade men min svägerska tittade förunderligt på ringen, och undrade om det verkligen var hennes ring. Jag sa att självklart var det hennes ring. Men det var det inte, utan jag gav henne ringen från tuggummiapparaten. Hon ropade på Manfred (som hade gett henne ringen för flera år sedan och glömt bort hur ringen ser ut (typiskt karlar!) och frågade honom om det var hennes ring ”Du ser väl att det här är ringen du köpte till Gunnel”, sa jag till Manfred. ”Jo, det är det nog”, sa Manfred som inte ville framstå som dum. Min svägerska och Manfred nöjde sig med det svaret. Problemet uppstod när min hustru tittade på ringen. Hon såg direkt att det var en annan ring och hon blev helt vild. Hon skrek och sa att hon kommer att ta ut skilsmässa, om jag inte ger tillbaka den riktiga diamantringen till Gunnel. Min svägerska kommer och besöker oss senare i veckan. Hon vill ”för säkerhets skull” kolla att hon har fått rätt ring tillbaka. Nu har jag planerat att åka på en fiskehelg tillsammans med mina kompisar. Jag måste innan köpa några nya fiskedrag och en håv. Bredvid oss ligger en pantbank. Jag hade tänkt att pantsätta ringen, köpa fiskeredskap och sedan sticka iväg med kompisgänget, men nu har jag hamnat i ett svårt läge. Hur ska jag göra?

/Kenta

Bästa Kenta, Jag förstår att du gjorde en ”Karl-Bertil Jonsson”. Nöden har ingen lag. Självklart ska du behålla ringen eftersom de var så snåla och inte betalade för trollerishowen. Jag tycker att du gör så här: köp ett fint sandpapper, förslagsvis 00. När din svägerska kommer till er så ber du att få tvätta av hennes glasögon. Passa på att sandpappra försiktigt hennes glasögon. Hon kommer då garanterat inte känna igen sin gamla ring. Precis som du skrev är din fru stora problemet. Jag har funderat mycket på vad som är bästa taktik, men jag har kommit fram till att du ska följa din hustrus uppmaning – skilj er! Jag lovar att du kommer att få en mycket bättre ekonomi. Jag kan tipsa dig om att Berras fiskeredskapsaffär på Hornsgatan har rea. Jag föreslår att du köper några skeddrag samt deras röd-vita wobbler som är bästa draget för gösfiske. Häng nu inte läpp Kenta, utan lyckan vänder kanske redan nästa vecka om du har tur med fisket. PS! Skicka gärna en rad efter helgen och berätta hur det gick med fisket.

/Spader Kung


Helmut tittar ut ur burken (Magikern Mac King)

Bäste medlem,

Styrelsen förstår att många känner sig ensamma och har det kämpigt i dessa coronatider.
Tyvärr kan inte ens styrelsen för Magiska Bröderna trolla bort viruset, men vi vill ändå försöka hjälpa våra medlemmar med medicinska hälsoråd.
Jag har därför idag den stora glädjen att meddela att vi har lyckats rekrytera en egen husläkare till Magiska Bröderna.

Efter idogt letande så fann vi i Sölvesborg en läkare som heter Spader Kung. Han kommer med jämna mellanrum att ge råd i olika medicinska frågor t. ex om coronapandemin, problem med lös mage, dålig andedräkt, impotensproblem, relationsproblem och andra aktuella frågor som en trollkarl brottas med.

Den här spännande nyheten har läckt ut till en del medlemmar så redan idag kommer Spader Kung att besvara en rykande aktuell fråga.

/Crillo


Bäste Spader Kung

Jag brukar varje kväll hänga i baren med en kortlek och jaga brudar men på grund av coronapandemin så fungerar det inte längre.
Jag känner mig därför djupt deprimerad. Jag följer noga all rapportering om sjukdomen covid-19 och nu senast hörde jag, från en högt uppsatt ämbetsman i stora landet i väster, att man kan behandla sjukdomen med injektioner av desinfektionsmedel. Nu har jag brist på handsprit men däremot har jag ett stort lager av rödvin i källare.

Min fråga är om det går lika bra att dricka rödvin istället för att injicera desinfektionsmedel?

/Stefan


Bäste Stefan,

Tack för din fråga. Jag förstår precis hur du menar (oss emellan så har jag samma problem).
Det här tillståndet kallas för coronadepression.
Jag har också hört om den spännande tanken att injicera desinfektionsmedel.
Nu ska man alltid göra djurförsök innan man testar en ny behandling på människor. Vi inköpte därför till mottagningen ett marsvin som vi döpte till Helmut Trump.

Vi injicerade inte desinfektionsmedel, utan lyckades med nappflaska mata Helmut med 1 dl desinfektionsmedel.
Helmut hostade till, såg ut som en citron, men efter ytterligare några minuter hade han normal hudfärg och mådde bra.

Vi åkte upp till Stockholm så att Helmut fick konfronteras med folkvimlet i Kungsträdgården. Vi satte oss på en uterestaurang som var nästan fullbokad. Bakom oss satt ett par gråhåriga äldre damer, sannolikt lite svagsynta. Helmut placerades mitt på kaffebordet. Efter en stund kom en av de äldre damerna fram och undrade var vi hade köpt den fina handväskan som stod på bordet. När hon kände på handväskan blev hon plötsligt varse om att handväskan rörde sig. Hon skrek som en stucken gris, svimmade och ramlade baklänges.

Tack vare att hon ramlade baklänges så höll hon det sociala avståndet mellan oss, vilket är viktigt i dessa tider. Nu var det dock meningen att Helmut skulle exponeras för coronavirus så tanterna var inga bra försökspersoner.
Men efter ett tag kom det fram yngre flickor och sedan många fler. Alla klappade Helmut som myste i vårsolen. Efter fikat i Stockholm åkte vi hem igen. Väl hemma så mådde Helmut bra. Han hostade inte och han hade ingen feber. Experimentet tycktes ha lyckats och vi på mottagningen började fundera på om det ändå inte var en bra behandling.
Men, tyvärr, efter två dagar dog Helmut tvärt. Vi försökte med återupplivning men han var stendöd. Jag vill därför bestämt avråda från att använda desinfektionsmedel.

Nu till din egentliga fråga Stefan om det fungerar med rödvin. Nej, Stefan, det fungerar inte för alkoholhalten är för låg i rödvin. Däremot har vi utvecklat en annan metod för att undvika coronasmitta.

Den går till på följande vis:
Inköp 21 flaskor 75 cl vodka.
Det fungerar även med gin men oftast har gin någon tillsats så jag tycker att vodka är en bättre hälsoprodukt. Drick upp en hel flaska vodka före klockan 11 varje dag. Upprepa behandlingen varje förmiddag i tre veckor.

Det florerar så många oseriösa tester och falska läkemedel i dessa dagar så vi ville kliniskt testa denna metod innan vi rekommenderade den för allmänheten.
Kliniska patientgruppen som valdes ut var styrelsen för Magiska Bröderna.
Vi har nyligen avslutat studien och jag kan med glädje berätta att ingen i styrelsen har lämnat lägenheten eller blivit smittad av coronavirus under perioden.

Nu var jag inte helt ärlig mot dig Stefan. Faktiskt var det så att en styrelsemedlem lyckades sparka hål på ytterdörren och rulla ned för trappan ut på gatan. Som tur var bodde han på våning ett. Väl ute på gatan vinglade han runt, skrek okvädesord och var allmänt otrevlig. Det här gjorde att andra fotgängare gick över på andra sidan gatan så han höll med råge det föreslagna sociala avståndet.

Av någon okänd anledning så blev han efter ett tag hotfull och började att banka på bilar. Det hela slutade med att polisens insatsstyrka ryckte ut och strax var Piketen på plats. Tur i oturen så var poliserna i full mundering, bar skottsäkra västar och heltäckande visir, så risken att han skulle smittas var minimal. Efter ett visst tumult så släpades han in igen i lägenheten. Han är också smittfri (han har dock inte svarat på telefon senaste dagarna).

Sammanfattningsvis vill jag därför varmt rekommendera denna metod för att undvika att bli smittad. Tänk bara på att hålla dig inomhus under hela behandlingsperioden. Jag hoppas att du Stefan är nöjd med mina råd, och du är varmt välkommen med nya frågor.

/Magiska Brödernas egen husläkare Spader Kung 

Polisens insatsstyrka ryckte ut