Magiska Bröderna besöker Häxtornet i Solna

Solna Söndagen den 20 september i herrens år 2020 samlades några intresserade av häxeri, tarot-läsningar och esoteriska frågor nedanför det höga gamla vattentornet i Hagalund.

Vi var inbjudna av Jolanda den Tredje som skulle visa tornet och vägleda oss inom det okulta och esoteriska som man ägnade sig åt.

Vi kom fram och samlades utanför porten som plötsligt gled upp utan att vi märkte något annat än ett svagt knarrande. När vi tittade in såg vi en lång brant trappa som ledde upp till tornets hjärta.

Där blev vi mottagna av Rosie Björkman, Jolandas alias i den värdsliga tillvaron. Vi fick se oss om i tornet och fick en genomgång av historien bakom vattentornet från byggnadsåren fram till idag.

Det blev en hel del frågor om hur Hagalund såg ut innan den moderna bebyggelsen hade spritt ut sig och de flesta gamla trävillorna stod kvar. I dag är det mesta rivet och nya höga hus med blåa fasader kröner bergstoppen som i vardagligt tal går under namnet blåkulla.

Ett passande namn nu när en grupp häxor härjar i tornet alldeles bredvid. Efter att vi bekantat oss började Jolanda berätta om de högtider som häxorna hyllade.
Framför allt de olika solstånden, vår, sommar, höst och vinter (Ostara, Litha, Mabon och Yule).

Därutöver har vi Samhain som motsvarar Halloween eller alla helgons dag samt Beltane som hänger ihop med påsken och färden till Blåkulla. Hon berättade även om olika shamankurser hon deltagit i där hon lärt sig att öppna och stänga sitt tredje öga.
Ett sätt att hantera sina spådoms gåvor.

På slutet fick alla deltagarna en kort läsning där Jolanda med hjälp av esoteriska kort gav lite tipps om våra personligheter och vad vi skulle vara uppmärksamma på samt vad vi kunde vänta oss av framtiden.

Tiden går fort när man har trevligt och vi tackade för oss och började återtåget till den vanliga världen. Många hade säkert huvudet fullt med tankar om vad de olika korten och kommentarerna kunde betyda för vår framtid.

Jolanda berättade även att den tarotlek som hon och Hans Arnold skapade och som varit slutsåld sedan länge troligtvis skulle komma i en ny upplaga under hösten.

För de som vill veta mer finns det även en hemsida http://www.jolandadentredje.nu

Dag Lofalk

Bildspel - många bilder 

Bildspel flera bilder