Detta är en experimentell sida på lånad plats hos Magiska Bröderna och avsedd endast för medlemmar av Akademien.

Jag vet att vi har pratat om detta tidigare om en Magic Hall of Fame.
Att dra igång en hemsida och lägga upp lite blandat behöver inte kosta mer än kanske en tusenlapp per år.
Vi kanske kan göra gemensam sak med Tim Star och Magi muséet.

Magic Hall of Fame
Vi kan alla dra vårt strå till stacken med förslag och textinnehåll. Filmer från nätet där vi bygger upp en ram för att presentera artisterna med hjälp av text och bild/film.

Vi har då att besluta om vi skall ha endast svenska artister med Christer Nilssons bok som rikt mall eller om vi skall ha internationella artister. Näst beslutspunkt är om det skall vara nu levande eller avlidna historiska storheter. Hur långt tillbaka kan vi gå för att få filmer av deras akterna.

Norsk Magisk Cirkel har väl Egelos videosamling som omfattar 1000-tals timmar med artister från hela världen. Magic Cirkel i London har också ett fantastiskt film och videobibliotek och jag tror alla skulle tycka det var kul att samla alla under ett paraply.
Det behöver inte vara speciellt tidskrävande eller svårt att göra detta digitalt bara man har ett designmässigt elegant upplägg.
Det här exemplet om Tom Mulica tog inte mer än 5 min att göra. För att få det hela lite mer elegant och kanske mera innehållsmässigt behöver man kanske lite mera tid. Till att börja med tycker jag att ett bibliotek av den här karaktären skall vara 2-språkig, kanske även på franska om Sarah ska tycka det är kul ;-)

Dessa tankar med anledning av att alla i tidigare trådar verkar ha för lite att göra. Själv har jag varit strängt engagerad i Magiska Brödernas digitala Entrickstävling med filmsnuttar insända med alla deltagares filmade akter. Vi kommer att köra röstsammanräkningen och prisutdelningen i ZOOM. Alla akter och röstningsförfaranden ligger ute på Magiska Brödernas Hemsida www.magiskabröderna.se
Till tävlingssidan direkt HÄR

Fundera på om vi skall gå i täten det verkar inte finnas någon annan på jorden som har ens försökt.
Nu fick ni något att fundera på alla akademiledamöter. 

//Stefan

 


The
Swedish Academy of Magic

Magician Hall of Fame

Tom Mullica

Born Thomas Blaine Mullica August 19, 1948
Waupun, Wisconsin, U.S.
Died February 18, 2016 (aged 67) Las Vegas, Nevada, U.S. Nationality American

Occupation Magician, comedian, ventriloquist, mime artist, actor, clown Years active 1970–2016 Known for Television and stage appearances as a magician and comedian Thomas Blaine Mullica (August 19, 1948 – February 18, 2016) was an American comedy magician and impressionist who performed on television specials and appeared on Late Night with David Letterman,
The World's Greatest Magic, Viva Variety and Penn & Teller's Sin City.
Se Tom Mulica filmen HÄR

Tid 9:08